Gebitsslijtage

Gebitsslijtage

Hoe ontstaat gebitsslijtage?

Volgens schattingen vertonen 1 op de 11 personen meer dan normale gebitsslijtage. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de consumptie van zure en (kool-)zuurhoudende dranken, zoals cola, sportdranken en sappen. Daarnaast treedt gebitsslijtage ook op als gevolg van tandenknarsen en andere gewoontes, zoals nagel- en penbijten of drugsgebruik. Hierdoor slijt het gebit sneller en komen tandhalzen eerder bloot te liggen, wat kan resulteren in overgevoelige tanden en kiezen en uiteindelijk zelfs tot kiespijn.

Hoe wordt gebitsslijtage behandeld?

Gebitsslijtage is zeer goed te behandelen met behulp van wit vulmateriaal, zoals composiet en keramiek. Deze behandeling is vaak uitgebreid, pijnloos, duurzaam en geeft mooie resultaten.

Om vast te stellen hoe uw gebitsslijtage behandeld moet worden, doet de tandarts onderzoek naar de mogelijke oorzaken. Hij/zij zal u vragen naar uw klachten en uw mond controleren met behulp van röntgenfoto’s. Hiermee worden de status van de gebitsslijtage en het risico voor uw mondgezondheid bepaald. Wanneer de oorzaak achterhaald is, wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Contact

Tandartspraktijk Raouf
Mellenssteeg 41d
9753 HL Haren

050 535 1144
info@tandartspraktijkraouf.nl